Операционната система Аndroid се използва от милиони устройства по целия свят,

...
Операционната система Аndroid се използва от милиони устройства по целия свят,
Коментари Харесай

Android 15 пази от кражби и е по-сигурен от всякога - кои са новите функции, които ще притежава

Операционната система Аndroid се използва от милиони устройства по целия свят, по тази причина и всяка нейна нова версия провокира сериозен интерес. Сега сме в очакване на Android 15, който най-вероятно ще е разполагаем на някои устройства от есента. А информацията какво ще ни предложи той изтича лека-полека в интернет пространството.
 Android 15 и какво ново предлага операционната система
Какво ново да чакаме в Android 15

И по кое време операционната система ще е налична за потребителите

Освен сателитна съгласуваност, усъвършенствани NFC функционалности и още някои други приятни усъвършенствания, новата операционна система ще ни изненада и с огромна смяна във връзка с сигурността. Гугъл ще внедри няколко нови инструмента, свързани с нея, които ще действат благодарение на изкуствен интелект. Те бяха показани на конференция на разработчиците, провела се преди дни.

На нея стана ясно, че скоро Аndroid телефоните ще разчитат на AI, който да разпознава автоматизирано дали телефонът им е откраднат от ръцете, с цел да може да го заключи и да го направи негоден от доброжелатели. Използвайки датчици като акселерометър и жироскоп, Гугъл обучaва своите логаритми да откриват неочаквани промени в позиционирането на телефона и придвижванията, които може да демонстрират, че е бил откраднат.

Android 15 Beta 2 brings the following features.

A thread
— Rajesh Rajput (Technobuzz) (@iRaj_r)
Функцията Theft Detection Lock, която ще забележим в Android 15, е в действителност обещаваща, тъй като кражбите на смарт телефони са сериозен проблем в доста елементи по света. Например в Лондон на всеки шест минути се краде нечие устройство.

Освен това с ъпдейта на операционната система телефоните ще могат да разпознават съмнителна интензивност в приложенията, изключително тези, които желаят позволение за достъп до разнообразни данни. Добавят се и четири нови функционалности за отбрана на данните за попречване на злоупотребата с тях.

Въведени са спомагателни контроли за засвидетелствуване, както и " частни пространства ", където да съхраняваме значими приложения като мобилното банкиране, за достъп до които се изисква допълнителна верификация - да вземем за пример с пръстов отпечатък, написа Wired.
 Гугъл Find my device и по какъв начин да търсим и намираме Android устройствата си
Android отново преписа от iOS - каква е новата функционалност, която предлага

Отново потребно, само че може би малко закъсняло

Android 15 ще се снабди и с нова функционалност, обвързвана със сигурността - Google Remote Lock. Тя ще разрешава да заключваме откраднат или загубен смарт телефон от разстояние единствено посредством телефонния си номер, което е огромно облекчение в сходна стресова обстановка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР